Yvonne Keesmaat

Mijn naam is Yvonne Keesmaat, ik ben geboren in 1957 en woon samen met Norbert.

Al vroeg raakte ik ervan overtuigd dat mensen alle karaktereigenschappen in zich hebben, maar dat omstandigheden bepalend zijn welke eigenschap de boventoon voert. Ook leerde ik dat veel mensen naar hetzelfde op zoek zijn.

Op zoek naar geluk, naar rust in zichzelf, naar harmonie. Veel mensen lopen tegen dezelfde angsten aan, voelen zich onzeker, willen graag aardig gevonden worden, willen graag geaccepteerd worden.

Ik leerde van enkele bijzondere mensen om me heen dat het belangrijk is om zonder oordeel naar een ander te kijken en met aandacht te luisteren. Hoe belangrijk het is om in contact met anderen echt aanwezig te zijn.

Na enkele jaren als gediplomeerd trainer op een hondenschool (pups en jonge honden) en als individueel begeleider van mensen die problemen hadden met hun hond, werd mij duidelijk dat mijn sterke punt lag in het ondersteunen en begeleiden van de mens. De diverse delen psychologie tijdens de opleidingen benadrukten dat alleen maar.

Ik volgde diverse bewustwordings cursussen en trainingen, Reiki I en II, en besloot uiteindelijk om de 3-jarige opleiding Holistisch Reiki Therapeut te gaan volgen. Dit is een opleiding gericht op heelwording (holistisch).

Het (helpen) herkennen van je eigen ware zelf, terug in contact met je eigen gevoel. Weten dat je je geluk niet buiten jezelf hoeft te zoeken, maar dit altijd in jezelf terug kunt vinden. Een weg door alle beperkingen die je ooit werden opgelegd, terug in contact met wie je werkelijk bent.

Gedurende alle opleidingen en trainingen werkte ik ook actief aan mezelf. Hierdoor weet ik uit ervaring hoe groeiprocessen (kunnen) verlopen en ontwikkelde ik de kennis, de helderheid en het overzicht die nodig zijn om deze processen te kunnen begeleiden. Inzicht in: Waar ‘stroomt’ het leven van de cliënt en waar is deze geblokkeerd?

Mijn wens is dat ik mensen die op zoek zijn naar zichzelf, die merken dat zij geblokkeerd zijn en er de vinger niet op kunnen leggen, kan helpen de weg terug te vinden. Terug naar zichzelf, zodat zij met vertrouwen en in harmonie met zichzelf de strubbelingen van het leven beter het hoofd kunnen bieden. Meer rust, meer liefde en meer plezier.