Yvonne Keesmaat

Mijn naam is Yvonne Keesmaat, ik ben geboren in 1957 en woon samen met Norbert.

 

Jaren geleden leerde ik van enkele bijzondere mensen om me heen dat het belangrijk is om zonder oordeel naar een ander te kijken en met aandacht te luisteren. Dat het belangrijk is om in contact met anderen echt aanwezig te zijn.

Rond 2005 begon ik met het volgen van  bewustwordings-cursussen en trainingen, leerde Reiki I en II, en besloot uiteindelijk om de 3-jarige opleiding Holistisch Reiki Therapeut te gaan volgen. Dit is een opleiding gericht op heelwording (holistisch). 

Gedurende alle opleidingen en trainingen werkte ik ook actief aan mezelf. Hierdoor weet ik uit ervaring hoe groeiprocessen (kunnen) verlopen en ontwikkelde ik de kennis, de helderheid en het overzicht die nodig zijn om deze processen te kunnen begeleiden. Inzicht in: Waar ‘stroomt’ het leven van de cliënt en waar is deze geblokkeerd? In 2015 besloot ik om mijn eigen praktijk op te starten.

Een belangrijk deel van wat ik doe, is het begeleiden van vrouwen. Met name rond de periode van de overgang. Zelf heb ik weinig tot geen begeleiding gehad in deze periode, zocht ik het allemaal zelf wel uit. Wat had ik het fijn gevonden als ik meer kennis had gehad of meer ondersteuning had kunnen vinden. Tegenwoordig komt problematiek rondom de overgang gelukkig steeds meer naar buiten. Wat ik doe is helpen om je weg te vinden in hoe jij om kunt gaan met, of vorm kunt geven aan, datgene waar je last van hebt.